Suomen suurimpia tekojärviä

Uljuan tekojärvi tehtiin puoli vuosisataa sitten entisen nelostien ja osittain Vornan kylän päälle. Se perustettiin tasaamaan alueen tulvahuippuja. Pääset ihailemaan Uljuan maisemia Uljuan kahvilalta lähtevien näköalaportaiden kautta. 

Uljuan tekoallas on monipuolinen kalastuskohde. Tekoaltaan saaliskaloja ovat muun muassa hauki, made, ahven, siika, kuha ja lahna. Uljualta on mahdollista saada myös taimenta. Kalastusluvat järvelle saat Uljuan kahvilalta.

Tekojärven ympärillä on mukavia retkeilykohteita, käy kysymässä vinkit alueelle kahvilaltamme!

Monipuolinen luontokohde

Uljua on mainio paikka retkeilyyn, halusitpa sitten kalastaa, meloa tai vaikka talvella pilkkiä tai hiihtää. Meidän kauttamme voit tilata myös ohjatun fatbike-retken esimerkiksi Uljuan tekojärven ympäristöön.
Uljuan tekojärvi 28 km2 laajuisena ja Euroopan suurpatoihin kuuluvine patopenkereineen on sekä nähtävyys että tärkeä virkistysalue aivan valtatien 4:n vieressä. Vattusaaressa ja Pirunsaaressa on retkeilijöitä varten laavut. Uljuan kahvilan kohdalta löydät myös veneenlaskupaikan. Vuokraamme perämoottorilla varustettua venettä kalastustarvikkeineen.
 
Kalastuksen lisäksi Uljualla pesii runsaslukuinen sorsalinnusto ja jopa haikaran on nähty majailevan Uljuan rannoilla.