Uljuan Veto 2018 vetouistelukilpailun kilpailusäännöt

Kilpailuaika: Lauantai 16.6 klo 10-17

Kilpailukeskus: Uljuan tekojärvi/ Vornan venesatama Kärykankaantie 906210 Vorna (opastus 4-tieltä)

Kilpailussa paremmuuden ratkaisee viiden(5) kalan yhteispaino. Punnitukseen saa tuoda ainoastaan viisi (5) Kalaa. Saman tuloksen saaneiden kilpailijoiden paremmuuden ratkaisee suurempi kala.

Palkinnot ovat venekunnan yhteisiä. Kilpailijat vastaavat itse palkinnosta mahdollisesti aiheutuvista veroseuraamuksista.

Kilpailu kalat: Kaikki kalat.

Alamitat: Taimen 50cm Kuha 45cm Alamittaisia kaloja ei saa tuoda punnituspaikalle. Alamittaisen kalan tuominen punnitukseen voi johtaa hylkäykseen.

Kertoimet: Hauki 1 Kuha 2 Taimen 3

Taimenella saalis rajoitus kaksi(2)taimenta saa ottaa kilpailun aikana veneeseen.

Kalojen luovutus: Kalat tuodaan punnituspaikalle kilpailun päätyttyä tai rantautumisen yhteydessä kilpailun aikana, jossa kalat punnitaan kilpailijan läsnä ollessa punnituspaikalla. Lähtöpaikka on ainoa rantautumispaikka. Kaikki kalat luovutetaan ja punnitaan pyöreänä. Kalat verestettevä välittömästi ne saatuaan.

Pyyntitavoista on sallittu: Moottoriuistelu ja vetouistelu soutaen. Heittouistelu on kielletty. Viehe on laskettava veteen myös uistelun alussa, heittäminen on kielletty.

Siirtymäaika viisitoista(15)minuuttia ennen kilpailun alkua kun kipparikokous pidetty.

Vapojen määrä: kuusi (6)vapaa saa olla kerralla vedossa, joissa vain yksi siima ja yksi viehe. Elävien syöttien ja täkyjen käyttö on kielletty.

Kielletyt apuvälineet: plaanarien ja syväystakilan käyttö kielletty .

Kelluntavälineet ovat pakolliset ja ne on jokaisen kilpailijan järjestettävä itse. Kilpailijat osallistuvat kilpailuun omalla vastuullaan.

Venekuntien miehistön määrää ei ole rajoitettu.

Rantautuminen: Kilpailijoilla on kilpailun aikana oikeus rantautua vain lähtöalueella. Pakottavassa tapauksessa, rantautuminen vain valvojan läsnä ollessa.

Kilpailuveneiden kohtaaminen järvellä on kielletty, etäisyys on oltava vähintään 10 metriä.

Ilmoittautuminen: Kilpailuun ilmoittautuminen tapahtuu suorittamalla osallistumismaksu 40€ käteisellä kilpailupaikalla tai ennakkoon 4.6 mennessä UljuanKalastusyhdistys ry tilille: Fi0553620540007201 Kuitti maksusta mukaan!

Lopettamisilmoitus: Kilpailijoiden on rantauduttava lähtöpaikalle lopettamisajankohtaan mennessä, kilpailukortti jätettävä kilpailun valvojalle. Samoin keskeyttämisessä on tärkeää jättää kilpailukortti valvojille turhan etsinnän pois eliminoimiseksi. Kilpailijoiden on oltava rannassa klo 17.00 ja punnitus jonossa viimeistään 17.15. Rantautuminen myöhässä voi johtaa hylkäykseen.

Protesti: Protestin jättöaika on ½- tuntia kilpailutulosten julkaisemisesta. Protestimaksu 50€. Kilpailun jury käsittelee protestit, juryyn kuuluu kilpailun järjestäjä ja yksi ennalta arvottu venekunnan jäsen/jäsenet kilpailijoiden edustajana. Protestin kohdistuessa juryyn arvottuun venekuntaan, arvotaan uusi edustaja.

Luvat: Kilpailijoilla tulee olla valtion ”kalastuskortti”.

Sääntömuutokset: Järjestäjällä on oikeus sääntömuutoksiin

Kilpaileminen tapahtuu omalla vastuulla.

Kilpailun järjestäjänä toimii Uljuan tekoaltaan kalastusyhdistys Ry

 

Osallistumismaksu 40 €